Vedtægter for Budokan Karate Solrød
§ 1. Foreningens navn og hjemsted
Foreningens navn er Budokan Karate Solrød, og hjemsted er i Solrød Kommune.
Foreningen er en sammenslutning af Tatakau Karate Solrød og Bushikan Karate-dô.
Budokan Karate Solrød er medlem af forskellige organisationer, som giver adgang til masser af turneringer og træningssamlinger.
§ 2. Foreningens formål
Foreningens formål er at fremme træning og udbredelse af budo-discipliner, herunder Shotokan karate og traditionel karatetræning, med fokus på fællesskab, sundhed og karatens værdier.
Foreningen skal skabe rammer for, at medlemmerne kan udvikle sig fysisk og mentalt, og engagere sig i foreningens aktiviteter og det lokale samfund.
§ 3. Medlemmer
Som medlem kan optages alle, der aktivt ønsker at støtte foreningens formål. Medlemmer skal overholde foreningens vedtægter og regler, herunder gældende bestemmelser fra stilarts- og idrætsforbund.
Æresmedlemmer kan udnævnes efter vedtagelse i bestyrelsen og opretholder deres medlemskab på særlige vilkår, ved at bestyrelsen kan opsige medlemskabet for et æresmedlem, såfremt bestyrelsen vurderer, at samarbejdet ikke er gunstigt. Medlemskabet kan ligeledes opsiges af æresmedlemmet selv.
Æresmedlemmer pr. 1/1-25 i Tatakau Karate Solrød og Bushikan Karate-dô er fortsat æresmedlemmer i Budokan Karate Solrød.
§ 3.1. Instruktører
Chefinstruktøren udvælges af bestyrelsen. Denne vælges for 2 år ad gangen, med start umiddelbart efter sommerferie. Chefinstruktøren udvælger øvrige instruktører og instruktørassistenter, samt holdansvarlige, og er ansvarlig for holdplan og instruktørudvikling.
§ 4. Kontingent
Til drift af foreningens formål betales et halvårligt kontingent, hvis størrelse fastsættes af generalforsamlingen. Indbetalingsterminaler og opkrævningsform fastsættes af bestyrelsen. Ved indmeldelse og træningsstart efter sæsonstart betales fuldt kontingent for perioden
Kontingentfritagelse og godtgørelse
Bestyrelsesmedlemmer og instruktører har frikontingent som en anerkendelse af deres indsats for klubben. Instruktørassistenter har ret til halv kontingentfritagelse, så længe de aktivt deltager i undervisningen som hjælpere.
Arbejde udført af udvalgspersoner eller enkeltpersoner til varetagelse af løbende eller enkeltstående opgaver, kan af bestyrelsen aflønnes i form af eksempelvis delvis eller fuld kontingentfritagelse, gavekort eller vaskepenge.
§ 5. Regnskab og revision
Regnskabsåret er kalenderåret.
Revisoren skal inden generalforsamlingen gennemgå regnskabet og dette forsynes med en påtegning.
Revisoren har til en hver tid adgang til at efterse regnskab og beholdninger.
§ 6. Generalforsamling
Generalforsamlingen, der er foreningens højeste myndighed, afholdes i marts måned. Generalforsamlingen indkaldes med mindst 14 dages varsel og sendes pr. e-mail til medlemmerne. Dagsordenen vedlægges indkaldelsen.
Regnskabet og budgettet fremlægges revideret på generalforsamlingen. Forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen, eller eventuelle modkandidater, skal være formanden i hænde skriftligt senest 10 dage før generalforsamlingen. Er der indkommet forslag, fremsendes disse til medlemmerne senest 7 dage før generalforsamlingen
Adgang til generalforsamlingen har alle foreningens medlemmer, samt hvem bestyrelsen måtte indbyde.
Dagsorden:
Dagsorden for den ordinære generalforsamling skal indeholde nedenstående punkter. Denne dagsorden er ligeledes gældende for ekstraordinære generalforsamlinger, med tilpasninger efter behov.
Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når et flertal af bestyrelsen eller mindst 1/3 af medlemmerne forlanger det. Anmodning om ekstraordinær generalforsamling skal ledsages af udførlig dagsorden. Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling skal ske senest 14 dage efter krav er fremkommet skriftligt og indkaldes pr. mail.
1. Valg af dirigent
2. Valg af referent
3. Godkendelse af vedtægter
4. Bestyrelsens beretning
5. Regnskab og budget til godkendelse
6. Behandling af indkomne forslag
7. Valg af bestyrelsesmedlemmer og revisor
8. Eventuelt
§ 7. Stemmeret og afstemning
Stemmeret til generalforsamlingen har de fremmødte aktive medlemmer over 18 år. Medlemmer der er i restance med kontingent, har ikke stemmeret. Medlemmer under 15 år har ikke stemmeret på generalforsamlingen, men kan lade sig repræsentere af en forælder eller lovlig værge, der på barnets vegne har stemmeret på generalforsamlingen. Indbudte gæster har ikke stemmeret på generalforsamlingen. Medlemmerne træffer beslutning ved simpelt stemmeflertal, undtagen i de tilfælde hvor dertil afstemningen foreligger forslag til vedtægtsændringer eller opløsning af foreningen. Forslag til vedtægtsændringer kan kun vedtages med 2/3 majoritet af de fremmødte medlemmer. Forslag til opløsning eller ændring af foreningens formål kan kun vedtages på en i dette øjemed særligt indkaldt generalforsamling. Afstemningen sker ved håndsoprækning, men såfremt dirigenten eller et medlem forlanger det, skal afstemningen ske skriftligt.
§ 8. Vedtægtsændringer
Ændringer af vedtægterne kan ske på enhver generalforsamling, når mindst to tredjedele af de afgivne stemmer er for forslaget.
§ 9. Bestyrelsen
Foreningens daglige ledelse varetages af bestyrelsen, som består af 4-7 medlemmer, hvoraf en vælges som formand samt en som kasserer. Bestyrelsens medlemmer samt revisor vælges for en periode på 2 år på generalforsamlingen, med mulighed for genvalg.
Det tilstræbes, at flertallet af medlemmerne af bestyrelsen har erfaring med, eller er aktive inden for de budo-discipliner, som klubben repræsenterer.
Bestyrelsen har ansvar for foreningens ledelse, økonomi og aktiviteter og repræsenterer klubben udadtil.
Bestyrelsen er ansvarlig overfor generalforsamlingen. Beslutninger træffes ved simpelt stemmeflertal, og i tilfælde af stemmelighed er formandens stemme afgørende. Ved økonomiske dispositioner over 5.000 kr. kræves underskrift af både formand og kasserer.
Formand og kasserer har tegningsret over foreningens økonomiske midler. Det er den samlede bestyrelse og revisor, der skal underskrive det årlige regnskab. For at være valgbar, skal den foreslåede personligt være til stede, og være over 18 år. Er man ikke til stede, er en underskreven fuldmagt, som tilkendegiver at man er villig til at modtage valg, tilstrækkelig.
Der skal afholdes bestyrelsesmøde umiddelbart efter den ordinære generalforsamling. Bestyrelsesmøder afholdes så ofte, formanden eller to bestyrelsesmedlemmer finder det nødvendigt, og indkaldes med mindst syv dages varsel.
Udtræder et bestyrelsesmedlem før tid, kan bestyrelsen konstituere et nyt medlem, indtil næste generalforsamling.
§ 10. Fordeling af midler
Fordeling: Klubbens midler fordeles ligeligt mellem tre områder, med en maksimal fordeling på 1/3 til hvert område:
Drift (bestyrelsen): 1/3 af midlerne bruges til driftsudgifter, som omfatter bestyrelsen, sociale medier, medlemskaber, licenser, rekruttering og medlemssystemer.
Elite og konkurrencer: 1/3 af midlerne anvendes til støtte for elitearbejde, konkurrenceaktiviteter og stævnedeltagelse, herunder transport, overnatning og deltagergebyrer. Administreres af bestyrelse og chefinstruktør.
Breddearrangementer: 1/3 af midlerne bruges på aktiviteter for klubbens fællesskab og bredde, som gradueringer, sommerfester, klublejre, julearrangementer, fastelavn og lignende.
Prioritering: Fordelingen af midler sker i overensstemmelse med klubbens formål om at fremme både den sportslige og sociale udvikling. Bestyrelsen har ansvar for at sikre en gennemsigtig og fair fordeling.
Regulering: Bestyrelsen kan justere fordelingen i særlige tilfælde, hvor en kategori kræver øget økonomisk prioritering, men den overordnede 1/3-fordeling skal opretholdes som grundlag.
§ 11. Opløsning /ændring af formålsparagraf
Bestemmelse af foreningens opløsning kan kun tages på en i dette øjemed særligt indkaldt ekstraordinær generalforsamling. For at denne er beslutningsdygtig kræves, at mindst to tredjedele af foreningens stemmeberettigede medlemmer er til stede. For at forslaget kan vedtages, kræves, at mindst tre fjerdedele af de afgivne stemmer er for forslaget. Opnås et sådant flertal på en generalforsamling, der ikke er beslutningsdygtig, indkaldes til en ny generalforsamling, hvor beslutningen kan træffes med ovennævnte stemmeflerhed, uanset hvilket antal stemmeberettigede medlemmer der er til stede.
På generalforsamlingen skal samtidig træffes bestemmelse om, hvilke almennyttige/almenvelgørende formål, foreningens formue og løsøre, skal tilgå.
Link til pdf-version: